Links:

De Bond van Vrije Evangelische Gemeenten is een klein protestants kerkgenootschap, ontstaan in de 19e eeuw. De Vrije Evangelische Gemeenten hebben als gemeenschappelijke kenmerken: de plaatselijke gemeente staat voorop (congregationalisme); persoonlijk geloof, uitgedrukt in (kinder)doop en belijdenis; iedereen evenveel waard (priesterschap van alle gelovigen); geen geschreven geloofsbelijdenis; samenwerking met andere kerken en groepen.

Ik werk als docent aan de predikantenopleiding van de Bond van VEG, het Seminarium. De opleiding van het Seminarium is ondergebracht binnen de Protestantse theologische universiteit van de Protestantse Kerk in Nederland. Met deze PKN werkt de Bond van VEG nauw samen. Het Seminarium is gevestigd bij de locatie Amsterdam van de PThU.

Ik heb een praktijk als supervisor en coach voor professionals in mensgerichte beroepen en pastoraat: Weer zin in je werk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kerk in Laak: de protestantse wijkgemeente Laak in Den Haag waaraan ik mijn steentje bijdraag. ‘Open, gemeenschap, kwetsbaar, betrouwbaar’ zijn de kernwoorden waarmee deze gemeente kerk in de buurt wil zijn.

Nardizz:  De beste jazz in de regio Haaglanden.

 

 

 

 

 

Theo Hettema

Theologie, hermeneutiek, spiritualiteit   

Theology, hermeneutics, spirituality